Skip to main content

A városi köztereken a nagy használati igénybevétel indokolja ennek a különösen strapabíró, ellenálló anyagnak a használatát. A kortárs betontechnológia cizellált minták, finom felületek létrehozását is lehetővé teszi, így lehet a beton felhasználása meglepően emberközeli. Előnyös fizikai tulajdonságaik mellett talán még fontosabb, hogy a beton bútorok mint objektumok alkalmasak arra, hogy egy teret finoman, mégis határozottan tagoljanak.

Betongrafika, avagy egyedi és személyes motívumok.
Valamennyi termékünk egyedivé tehető egy saját fejlesztésű grafikai eljárással. A betongrafikát a megrendelő elképzelése alapján tervezzük meg és készítjük el. Az eljárás során a betonfelületről eltávolítjuk a külső cementréteget, így láthatóvá válik a beton belső struktúrája, felszínre kerülnek alkotórészei. Az így megmunkált felület adja a kívánt grafikai motívumot. Minden bútorunk nagyszilárdságú finombetonból készül, így felületükön szokatlanul részletgazdag rajzolatok hozhatóak létre. A betongrafika nem kopik le, nem tűnik el, a termék teljes élettartama alatt a felület sajátja marad.

Bútoraink rendkívül sokféle térbeli helyzet létrehozására alkalmasak. A helyszíni elrendezés megtervezését konzultációkkal segítjük; igény esetén a bútorok elrendezésére tervjavaslatokat adunk. Műszaki adatlapokkal, 3D modellekkel és költségkiírással segítjük az építész és tájépítész tervezők munkáját. Valamennyi tervezői szolgáltatásunk díjmentes.

Valamennyi felhasznált anyagunk kipróbált, hosszú távú kültéri használatra alkalmas anyag.  Betonjaink saját fejlesztésű, speciális, nagyszilárdságú finombetonok (High Performance Concrete, HPC). Valamennyi betonkeverékünket magunk fejlesztjük, a kész beton szilárdsági tulajdonságait pedig független minősítő laborok segítségével teszteljük és minősíttetjük. A nagy szilárdságnak köszönhetően ez a beton rendkívül tömör, vízfelvétele elhanyagolható, így hosszú távon is fagyálló. A bútorainkon használt fém alkatrészek rozsdamentesek vagy horganyzottak és porfestettek, a fafelületek lazúrozott keményfából vagy vörösfenyőből készülnek. Termékeink így minden részletükben hosszú távú kültéri használatra alkalmasak.

Bútorainkat hosszú távra tervezzük. A beton tartós és ellenálló struktúrája garantálja, hogy telepítése után hosszú évekig a helyszín hasznos és karakteres eleme lesz. A betonfelületeket víz- és szennyeződés-taszító impregnálással látjuk el, így a termék könnyen karbantartható, tisztítható. A betonfelület általános háztartási tisztítószerekkel tisztítható, nincs szükség speciális eljárásokra, még a legtöbb falfirka esetében sem. Termékeink fenntartási költsége elenyésző.

Utcabútorainkat végleges, teherbíró, burkolt felületre kell elhelyezni és rögzíteni. Minden bútorunkat csomagolva, raklapra rögzítve adjuk át, így a termékek szállítása és mozgatása a szokásos szállítóeszközökkel és emelőgépekkel könnyen megoldható. A telepítéshez részletes telepítési útmutatót mellékelünk, illetve a felmerülő kérdések kapcsán műszaki segítséget nyújtunk. Igény esetén a szállítást és a telepítést saját csapatunkkal és gépparkunkkal végezzük.