KAVICS

A forma szabadsága

méret XL: 260 x 165 x 75 cm
M: 175 x 115 x 60 cm
S: 130 x 110 x 60 cm
súly XL: 1000 kg
M: 630 kg
S: 550 kg
anyag nagyszilárdságú finombeton
szín fehér
felületvédelem impregnálás
design Fülöp Fruzsina
Varga Péter István
fotó Bujnovszky Tamás
Fabricius Anna

A KAVICS látszólag csak egy szép tárgy. Látszólag csak egy könnyed beton-műalkotás, ami vonzza a tekintetet, ami felébreszti a kreativitást és szabadságot sugall. Látszólag csak egy köztéri objektum, amin lehet beszélgetni, olvasni, pasizni, szerenádozni, limonádét inni, dolgozni vagy napozni. De ez csak a látszat.

A KAVICS valójában egy 30 szobrászati formatanulmány alapján, 3D szkennelés és CNC vágás segítségével létrehozott öntőformába öntött masszív betontárgy. Szobrászok, formatervezők és betonszakértők hosszú közös munkájának eredménye. Egy beton objekt, aminél a forma kialakítását különleges, saját fejlesztésű betonkeverékünk és egyedi gyártási módszerünk tette lehetővé. A látszat mögött ez a KAVICS.

De a lényeg ezúttal a látszat. A lényeg, hogy aki csak ránéz, használni akarja. A lényeg, hogy a használattól a KAVICS csak még szebbé válik. A lényeg, hogy jó rajta ugrálni, kézen állni, kutyát simogatni, nevetni vagy akár szomorúnak lenni. Hogy a forma könnyen tud az életünk része lenni. Ezért hoztuk létre.